Nyheter

H-Frøya Av Kjerringholm

4.10.2022.

Ca 6. november håper vi det kommer et IS kull etter Setpoint's Stella og Bjerkaasen's Tyro. Valpekullet blir født hos eierne i Trondheim, men skal ha vårt kennelnavn. Ta kontakt om det er interesse for valp her. Det blir spennende.


4.10.2022

Valpekullet etter Saga og Billy er nå snart 1 1/2 år og vi håper de fleste har vært på jakt denne sesongen. Tilbakemeldinger så langt har vært bra. Det er to som er premiert på jaktprøve:

Setpoint's Point har gjort det fantastisk bra og har mange premier. Søsteren Bivdi Scarface har også fått et par premier på prøve.

01.02.2021

Nå er det evigheter siden det har vært noen oppdateringer på vår hjemmeside.

Det er også lenge siden kennel Setpoint har planlagt pointervalper!! Nå er Skåleknatten's MR Saga parret med Borgeflon's RX Billy The Kid.

Saga er ei tispe jeg tok som parringsvalp hos Stian Midtsveen. Hun er etter Østagløtten's Mina og C.I.T. NJCH Ohlsmyrens P Respect (LUX). Hun bor mesteparten av året hos vår familie i Sandnessjøen. Men jeg har vært så heldig at jeg har fått låne henne med meg på fjellet til trening, taksering og guiding.

Saga er ei robust tispe med stor jaktlyst. Hun er en god viltfinner og har flotte fuglearbeid. Gemyttet overfor andre hunder og folk/barn er helt supert.

Hun er rett og slett ei tispe det er verdt og avle på. Hun har en 2 UK på jaktprøve på vinter. Vanskelige forhold gjorde at hun ikke fikk vist reis i sitt fuglearbeid.

Valget av parringspartner ble NUCH Borgeflon's RX Billy The Kid. Han er etter SEUCH Borgeflon's MP Xena og C.I.T. NJCH Ohlsmyrens P Respect (LUX).

Billy er en sterk søker med flotte fuglearbeid og meget høy viltfinnerevne.

Vi håper det blir flere små Luxer i denne kombinasjonen og vi skal beholde en valp selv.

Er du interessert i en valp hos Kennel Setpoint så ta kontakt.

Tlf: 92039490 eller på mail: hans@bergans.no


20.11.2019

I midten av desember venter Setpoint's Stella valper med Norrlandguiden's Peak Performance. Blir spennende og se hvilke kvaliteter hunder i andre generasjon etter Frøya får. Stella er en sterk søker og god viltfinner. Hun har 1 AK på jaktprøve.


19.05.2017.

Det er bekreftet på ultralyd at

NESK Avlstispe Rypedalen's Runa venter valper med NES Avlshannhund

Tarpans Don Vito. Se mer under valpekull. 

18.05.2017.

Vintersesongen er over og det har resultert i noen premier til hundene i Kennel Setpoint. Lux har fått 5 VK kval og 4 VK finale på Rjukan med Thomas som fører. Thomas fikk også 2 VK semi på Hovden. Tusen takk Thomas. Lux fikk 3 VK Kval på Geiloprøven med eier som fører.

Rokkomborres Nash har debutert på prøve litt over et år gammel. Han fikk 1 UK på Hovden med tre fine fuglearbeid i veldig utfordrende vær. Han startet i Sør Norsk Unghundmesterskap helgen etter. Han fikk seg et fuglearbeid uten reis i kvalik. I finalen ble han for ungdommelig og han fikk bare det ene slippet. Men vi kommer til å se mer til han i fremtiden.


17.02.2017

Hamilton Sæterskogens Flekken vant klubbmesterskapet for støvere i Buskerud Harehundklubb. Vi er veldig imponert over Tor Bjørnstad som eier Flekken sammen med Hans. Han førte Flekken på prøven og det i sitt 87 år. Det er bare å ta av seg hatten for denne prestasjonen.


16.02.2017.

Det er lenge siden det har vært noen nyheter her nå. Sesongen 2016 forløp med flere fine premier til hundene i Kennel Setpoint.

Frøya fikk 1 VK m/CK i Raggsteindalen. Hun ble premiert i kval og semi på NM Lavland. Lykkes ikke i finalen.

Lux har fått flere premier i 2016. Nok premier til å bli nr 2 i Årets Pointer. Bare slått av Østagløttens Luba som har mye Setpoint blod i seg. Gratulerer til Rita og Frode.

Runa som vi har i trening startet en gang på prøve rett etter fylte to år. Det resulterte i 1 AK.

Setpoint's Snuppa (Frøya - Pralin) til Ulrik har fått flere premier i 2016. 1 VK m/CK som beste resultat. Nå er hun parret med Dansk Mester Pepper og det blir spennende.

Flere av avkommene til Lux har også fått bra med premier.

Et avkom av Märta; Conrad har fått 1 premie rådyr før fylte 2 år. Det er veldig bra. Alle valpene etter henne og Capello jager veldig bra.

Nå venter vi nytt kull på Märta. Denne gang har vi brukt Nordisk Mester Stuttfot's Ø Timber. Valper ventes rundt 1. mars. Kullet skal være hos Kate & Morten. Morten og Hans eier Märta sammen.

Det skal bli litt hyppigere oppdateringer i 2017.


03.03.2016.

Da er sesongen over for Myllevångens Märta og hun gjorde det bra på prøve.

1 SP Hare og prøvevinner på Buskerud Harehundklubb sin prøve i november. 2 starter på ÅP resulterte i 4 x 1 Hare. Totalt 5 x 1 Hare på tre starter er bra. 

11.12.2015.

Märta ble prøvevinner på Buskerud Harehundklubb sin SP prøve i november. Hun fikk 168 KP og jaget til 1 Hare. Det var hennes tredje første premie på hare.

Kennel Setpoint ønsker alle valpekjøpere og hundevenner en riktig GOD JUL.


09.11.2015.

Foreningsmesterskap i Säffle for Buskeruds Jæger & Fiskerforening. Et flott arrangement hvor det startet 43 hunder. Rypedalens Runa ble Foreningsmester i UK med totalt 4 fuglearbeid i løpet av dagen. Frøya ble nummer 2 i AK som ble vunnet av Crazy til Hanne som er etter LUX. En bra helg på feltet med andre ord.


06.11.2015.

Lenge siden det har vært noen oppdatering her. Det har vært en bra høst for våre egne hunder og avkom etter Frøya og Lux.
Setpoint's Snuppa og Setpoint's Frodo er begge premiert i høst og det er flere avkom etter Lux som har fått bra premier. Gratulerer til dere alle.
Frøya og Lux har fått noen få starter. Frøya gjorde det bra på NM Lavland på Hamar: 1 VK kval, 2 VK Semifinale og 2 VK m/Res Cacit i finalen. Hun ble med det Norsk Jaktchampion.
Lux har også gjort det bra. 1 VK... m/CK kval og 1 VK m/Cacit i Østfold og 1 VK m/CK Finale i Vestfold. ES Runa som vi har i trening var med i Utvalgsmesterskapet i Buskeruds JFF. Det var med mange gode hunder med og det var kun prestisje det ble konkurrert om. Og lille Runa vant over både AK og UK hunder. Nå ser vi frem til en hyggelig helg i Säffle med Buskeruds JFF. Vinteren som kommer skal Runa prioriteres. Hun er moden nok for oppgaven nå.


01.10.2015.

Setpoint's Snuppa kom til semifinale i Norsk Derby. I semifinalen hadde hun fuglearbeid, men det ble noen minuser i andre runde. Hun kom seg derfor ikke til finalen. Men min gode venn Arve Hansen tar henne med seg til Unghund Grand Prix til helgen og starter henne for Ulrik der. Lykke til.

Lux startet på lavlandsprøve i Østfold forrige helg. Det resulterte i 1 VK m/CK på lørdag og 1 VK m/CACIT på søndag. Bra start på sesongen med andre ord.

Stilladalen's Roxy fikk 2 AK i Østfold. Gratulerer til eier Katrine Samal og oppdretter Amundsen. Roxy er etter Stilladalen's Mia og Lux. Den tredje i kullet med AK premie i høst. Totalt 5 avkom med AK premie etter Lux hittil i høst.


08.09.2015.

Under guidinga i Sverige fikk vi tid til å jakte litt hare med Märta. Hun hadde fine loser og vi fikk skutt første haren for henne. Nå ser vi frem til å slippe henne på hytta 10. september.

07.09.2015.

Lenge siden det har vært noen oppdateringer her nå. Har akkurat kommet hjem fra guiding av rypejegere på Kjoland. Noen dager på jobb så bærer det til fjells for å "trene" harehund og fuglehund i Hallingdal.

Noen avkom etter Lux har fått fine premier i høst. I kullet med Pimens Kajsa har Ravnkloas Cella fått 1 AK og Ravnkloas Compis 2 AK.

I kullet med Stilladalens Mia har Stilladalens C Effi fått 1 AK og Stilladalens C Pavvo fått 3 AK på sine første starter i AK. Begge disse kullene ble 2 år 1. august. Gratulerer til oppdrettere og eiere.


16.04.2015.

I morgen starter Arctic Cup i Alta. Et avkom fra Kennel Setpoint er kvalifisert;

IS Setpoint's Snuppa til Ulrik Myrhaug.

Det er 9 pointere til start og 7 av dem er etter Lux. Vi ønsker alle lykke til.


13.04.2015.

Setpoint's Snuppa fikk 1 UK på Geiloprøven med 4 fuglearbeid. Gratulerer Ulrik og lykke til i Arctic Cup.

Ravnkloas Compis (Lux - Pimens Kajsa) til Lars Petter Berg fikk 2 x 1 UK på Geiloprøven. 3 fuglearbeid på lørdag og 4 fuglearbeid på søndag. Gratulerer.

Nye premier på avkom etter Lux og Stilladalens Mia.

Stilladalens C Pavvo 2 x2 UK

Stilladalens C Celina 3 UK

Stilladalens C Buddy 2 UK

Gratulerer til eiere og oppdretter.


22.03.2015.

Setpoint's Snuppa fik 2 pr kval i SørNorsk Unghundmesterskap. Gratulerer Ulrik. 

Ravnkloas Crazy, Ravnkloas Compis og Stilladalens Roxy kom også til finalen. Det ble en premie i finalen og det var ES Sørelvas Grace Kelly til Ann Kristin Granung. Gratulerer med et super resultat.

Fikk også melding om at Stilladalens C Effi fikk 1 UK og 2 UK i Børselv. Effi eies av Ronny Bang Amundsen og hun er etter Stilladalens Mia og Lux. Det syvende avkommet etter Lux med 1 UK og den fjerde i kullet etter Stilladalens Mia og Lux. Gratulerer.


16.03.2015.

Morten startet med Biff og Lux på Hallingprøven. Han har nå fått tilnavnet "SUPERFØRER" Gilhuus.

1 VK m/CK kval på Lux. 5 VK kval og 6 VK finale på Biff. Lux var ikke god nok i finalen. Men de andre unge hundene som representerte BJFF var gode nok:  "Buskerudgutta" Bjørn Sjurseth med Sniff fikk 2 VK Finale og 4 VK kval. Robert Gill med Bieber fikk 4 VK Finale og 2 VK kval. En meget bra helg for BJFF sine medlemmer. GRATULERER. 

Gratulerer også til Terje Olin Braathen med Kul Junior. 3 VK kval og 1 VK m/Cacit Finale. Han vurderer sterkt å melde seg inn i BJFF.

Tusen takk til Morten som tok med Lux for meg.


05.03.2015.

Frøya fikk 9 flotte valper i dag. Se under valpekull.


24.02.2015.

Märta fikk 6 flotte valper i dag. To tisper og 4 hanner. De veide fra 280 gram til 314 gram. Litt usikker på hvordan fargene vil bli i og med at dette er vårt første dreverkull. 


22.01.2015.

Idag har Märta vært på ultralyd og hun er drektig. Valper ventes ca 26. februar.


05.01.2015.

H-Frøya Av Kjerringholm er parret med Imingen's PN Vegas. Valper ventes i begynnelsen av mars. Ta kontakt ved interesse.


25.12.2014.

Märta ble i dag parret med River Race Capello. En kraftig og flott hannhund med supert gemytt.


22.12.2014.

Märta har fått løpetid og skal parres 1. juledag i følge blodprøve tatt på NVH i dag. Se mer under valpekull.

Ønsker alle venner og kjente en riktig god jul og et godt nytt år.

05.11.2014.

Märta ble NORSK JAKTCHAMPION under NM i Østfold. Men hun var ikke helt i slag og etter veterinærbesøk tirsdagen etter så ble det medisiner noen dager. Hun er klar igjen i midten av november.


14.10.2014.

Flere gode resultater på avkom etter Lux: Stilladalens Pavvo til Bernt Eriksen fikk 1 UK på Reisaprøven. Ravnkloas Compis til Lars Petter Berg fikk også 1 UK på samme prøve. Gratulerer til begge.
Nå er det 5 avkom etter Lux som har fått 1 UK. Det ser ut som han avler bra. 

13.10.2014.

NM lag ble nok engang suksess for Pointerlaget. Vi vant med klar margin og alle tre hundene på laget hadde tellende fuglearbeid. Chriwall's Finn til Christer Wallerby ble beste hund individuelt på lag. Gratulerer. FN Isa og Finn Nygård ble vinnere av NM individuelt med Cacit. En sterk prestasjon, med premie alle 4 dager. Gratulerer. Frøya og Lux kom ikke videre fra kvaliken på fredag.

06.10.2014.

Flere flotte resultater på avkom: Setpoints Snuppa til Ulrik Myrhaug fikk 1 UK i Østfold. Snuppa blir 1 år 6.11. Sterk prestasjon.
Ravnkloas Cella (Lux og Pimens Kaisa) til Inger Lill fikk 1 UK på Sennalandet. Stilladalens Celina (Lux og Stilladalens Mia) til Are Suhr fikk 1 UK og 2 UK på Sennalandet. Stilladalens Pavvo (Lux og Stilladalens Mia) til Bernt Eriksen fikk 2 UK på Sennalandet. Gratulerer til dere alle.
Nå er det 3 forskjellige avkom etter Lux som har fått 1 UK. Vi håper på flere ettehvert.


29.09.2014.

Lavlandssesongen er i gang og jeg startet med Lux og Frøya i Østfold. Lux fikk 2 VK og Frøya gikk til finale på søk. Jeg kunne ikke starte i finalen fordi vi skulle samle familien til bursdagsfeiring for Martin. Veldig gledelig var det at Red Garlic's Pralin (Phenix, Pralle, kjært barn har mange navn) fikk 2 VK m/ resCacit i finalen. Han er far til valpene som Frøya hadde i fjor.

27.09.2014.

FANTASTISK BRA: Ravnkloa's Crazy og Hanne fikk 1 UK i Østfold på sin første jaktprøvestart. Crazy er etter Pimen's Kaisa og Lux. Gratulerer.
Et annet avkom etter Stilladalen's Mia og Lux fikk 2 UK tidligere i høst. Ser ut til at Lux kan sette spor etter seg i avelen også. Det er veldig gledelig. 

26.092014.

NM på Kongsvold ble ingen suksess. Saga gikk for stort i kvaliken og ble koblet i stand altfor langt ute. Lux gikk meget bra søksmessig og kom til semifinale. Han og makker hadde gjentatte sjanser på fugl før Lux til slutt tok stand, men da var det allerede over. Ingen premierte i NM semifinale. Alle som kom i fugl støkket. Det var den dagen det ikke var lønnsomt å ha fugl i sine slipp.
Vi har hatt en fin jakt på hytta i Hovet. Bra med fugl og fantastisk flott høstvær. Flekken og Märta hadde mange fine loser og vi så haren flere ganger. Nå blir det NM lavland som står for tur.

03.09.2014.

Nå er det snart avreise til NM. Jeg skal stille Lux og skal også ha med Saga til Thomas Bull Enger til start. Han skal til Canada på jakt. Vi hadde fine dager som hundeførere i Sverige. Greit med fugl og bra gjennomkjøring for hundene.

23.08.2014.

Jaktprøvesesongen startet i Raggsteindalen. Lux fikk 2 VK i kvalifisering og Frøya gikk videre til finale på søk. I finalen var det lite fugl, men det var endel hunder som hadde sine muligheter. Tror aldri jeg har gått en finale hvor det blir kjørt 4 runder av 15 min. Til slutt klarte KV Lita til Torbjørn Søgård å få til et tellende fuglearbeid. Gratulerer så mye.

08.08.2014.

Onsdag møttes 4 av avkommene til Kaisa og Lux på Sando Hundesenter. Alle fikk prøve seg på rapphøns og det fungerte bra. Trivelige hunder med godt gemytt. Tusen takk til Sando Hundesenter v/Hanne Fevik.
Bilder ligger i fotoalbum.

23.04.2014.

Frøya gjorde sine saker bra i finalen på Geiloprøven og ble belønnet med 3 VK Finale. Gratulerer til Roald Kjellevold og Bluen med 1 VK m/Cacit og Lewi og Arn med 2 VK Finale.

20.02.2014

Märta har fått sin andre 1 premie på hare. 3 cm nysnø på hard skare skulle tilsi meget bra forhold. Det stemte og hun hadde tapsfri los på hare i 90 minutter.
Dommeren og jeg var fornøyd med dagen.

10.02.2014

I forrige uke fikk jeg en hyggelig telefon fra Kjell Enberget som er leder i FKF. Han kunne fortelle at det nå var offisielt at Ohlsmyrens P Respect, kalt LUX til daglig, hadde vunnet NORGES CUP 2013. Det er en sterk prestasjon i konkurranse med alle andre raser. Jeg er ydmyk og glad over denne utmerkelsen. Tusen takk til de andre som har ført Lux til premie i 2013. Randi, Thomas og Robert.
Siri og jeg skal invitere til feiring av dette. En stor takk til Siri også, hun står for den daglige kondisjonstreningen av våre hunder. Det er ikke få kilometer hun henger etter dem på ski.
Det var synd at Knut Gunnar ikke sendte inn resultatene til Black Luckys Ingo for 2013. Da hadde det vært pointer på første og andre plass i Norges Cup. Gratulerer med flotte resultater INGO.

08.02.2014

På forholdsvis tungt føre valgte jeg å starte Märta på prøve i dag. Det var den første dagen på lang tid det var meldt sol og fint vær. Minus 2,5 grad på morgenen og nydelig vær. Det snødde endel kvelden i forveien så jeg var spent på om haren hadde vært ute i løpet av natten. Heldigvis fant vi spor og Märta klarte å ta ut. Hun imponerte meg faktisk i dag. Hun jagde til full tid og fikk       1 premie på hare. Det var tungt føre, men endel mildvær i perioder hadde gjort at det var bra feste i snøen. Hun tok seg overraskende bra frem i terrenget. Det gikk ikke fort, men dat var nok en fordel i dag. Nå mangler hun en 1 premie på SP prøve så blir hun NJCH. Det får være målet til høsten.

10.12.2013

Märta fikk 1 premie på rådyr. Hun ble koblet i full los i andre drevet etter vel 60 min og fikk da en tilleggslos som tilsvarte en andre premie. Veldig godt fornøyd med det. Hun er 1 1/2 år.

26.11.2013

I helgen var det Foreningsmesterskap i Säffle. Kate,Thomas, Morten og jeg startet med rådyrjakt på fredag. Märta hadde to fine loser og Morten skjøt en rådyrkilling for henne. Thomas skjøt en biløper.  Vi jaktet litt rådyr på søndag også. Märta hadde fin los og vi fikk filmet en fin sekvens. Se under fotoalbum og Märta rådyrlos.
Lux ble Foreningsmester i AK og Bieber til Robert Gill ble foreningsmester i UK.

18.11.2013

Ny tittel på Flekken etter søndag på Dogs4 all i Lillestrøm.

INT NSUCH NV-13 NJ(D)CH Sæterskogens Flekken.

Glimrende handlet av Victoria Gill.

Myllevångens Märta fikk Very Good og er nå klar for å stille på jaktprøve.

17.10.2013
H-Frøya Av Kjerringholm er drektig. Hun ble parret med Red Garlics Pralin 4 og 6 september. Hun venter valper ca 6 . november. Ta kontakt om du/dere er interessert i valp.

17.10.2013.

NM lavland er over og Lux gjorde det veldig bra. Han deltok på Pointerlaget som ble vinner av NM lag. Lux ble også beste hund individuelt. Han fikk 5 VK kval, 1 VK Semi og 2 VK Finale. Han har startet 7 starter på lavland i høst og har hentet seg 7 premier. Gratulerer til Yngve og Kaisa som vant NM og til Finn og Isa som ble nr 3. 

08.10.2013.

Vestfoldprøven 1 er over og Lux beviste igjen at han er å regne med i det gode selskap. Han fikk 1 VK m/CK i kval, 1 VK m/CK i semi og 3 VK Finale. Gratulerer så mye til en fantastisk ekvipasje som vant finalen med Cacit. Kuling og Rune; dere slutter aldri og imponere meg. Gratulerer også til Bjørn Watle og Grain som fikk 2 VK m/res cacit og Finn Nygård og P Isa som fikk 4 VK finale.

28.09.2013.

Har akkurat kommet hjem fra Nordisk Pointermatch. Det Norske laget fikk sølv i lagkonkurransen. Tre av våre fire hunder hadde tellende fuglearbeid. Lux hadde tre godkjente fuglearbeid og en stand hvor det ikke ble skutt. I tillegg tok han stand på en skadeskutt rapphøne fra tidligere på dagen. Desverre så tok han en sving etter en hare og fikk 2 minuspoeng. Pga det kunne han ikke være med å konkurrere om å bli plassert individuelt. I sitt siste slipp skulle han gå mot Ulama til Bjørn Meijel som ble Nordisk Mester individuelt. Han slo henne på fugl i samslipp. Hvem vet hvor han hadde blitt plassert om han ikke hadde hatt hare i sitt slipp. Han var uten tvil matchens viltfinner og i mine øyne er det viktigst. Takk til de andre på laget for en hyggelig tur. Og gratulerer til Queen og Per Ola med fjerde plassen individuelt.

25.09.2013.

I år inviterte Bergans til Bergans Ekstrem Turglede tur til Finnmark. Thomas Bull Enger og jeg reiste 9. september og møtte en fantastisk gjeng fra Destinasjon 71 grader Nord som skulle arrangere det hele for oss. Vi skulle gjøre oss kjent i terrenget og rigge campen før gjestene våre kom 12. september sammen med Rune, Øystein og Ingvar. Vi hadde noen fantastiske dager på Finnmarksvidda. Flotte terreng, bra med fugl og trivelige folk. Tusen takk til Runar, Geir og Tommy.

05.09.2013.

Nok en gang beviste Randi og Lux at de er DREAM TEAM. 1 VK Finale på Kiær er en meget bra prestasjon med tanke på at det var mye støkk og vankelige forhold for hundene. Tusen takk igjen Randi. Har akkurat kommet hjem fra Kjoland i Sverige. Har godt der som hundefører/guide. Varierende med ryper, men hundene har fått fantastisk god trening. Frøya fikk løpetid under Kiærprøven og ble i går parret med Red Garlics Pralin (Phenix). Morten reiser til Kongsvold på NM og starter med Lux i tillegg til de to andre han skal gå med. Det blir spennende.

17.08.2013.

Nå nærmer det seg den rette tiden på året og jeg har allerede taksert endel linjer.
Oppløftende resultater i rypefjellet, ikke fullt så bra på skogen.

Lux har i vår/sommer blitt brukt i avl på 4 tisper. Det blir spennende og se hva han bringer videre i avl.

Frekka til Olav Schrøder fikk to valper.                        
Raffseth til Øystein Dahl fikk seks valper                     
Kajsa til Inger Lill Løkås Pedersen fikk åtte valper         
Mia til Ronny Bang Amundsen fikk syv valper.

Ta kontakt med oppdretterne om det er noen som lurer på valp.

Lux er tatt ut for å delta i Nordisk Pointermatch i Skåne i slutten av september.

Vi har planer om å parre Frøya på neste løpetid som ventes i løpet av høsten.

Ønsker alle venner og bekjente en fin høst. Lykke til på prøver og SKITT JAKT.

21.06.2013.

Det er sommer og vi begynner så smått og forberede oss til høstens aktiviteter. Kondisjonstrening i form av sparkesykkel, litt svømming osv er sommeraktiviteter for våre hunder. Drever Märta går på sporkurs og det fikser hun bra. Det blir vel å gå opp til sporprøve i nærmeste fremtid.

Lux har vært på kjærlighetsferie i Nord Norge. Han har parret Drevjan's Kajsa og Stilladalen's Mia. Det er også kommet valper i de to første parringene han hadde tidlig i vår.

Ønsker alle en riktig god sommer.

22.04.2013.

Det var meningen at jeg skulle avslutte vintersesongen med Rolv Sevendals minneløp på Femunden, men pga jobb på fredag så sendte jeg Lux med Lasse Kvam opp til Femunden. Der tok Ole Verner og Randi han i mot. Ole Verner og Randi sto begge på venteliste med henholdsvis Disco og Tyfon. Begge kom med og når Ole Verner hadde to hunder til start så var det duket for "dreamteam" Randi og Lux. Begge gjorde en strålende innsats i kvaliken og ble belønnet med 1 VK. Det ble turboføre i semifinalen og da syntes Lux det var litt små terreng i Femunden. Randi fant han riktignok i stand etter slipptiden var over, men dommerne synes han var i overkant stor så de måtte avslutte dagen. Tusen takk til Randi for at du ville starte med han.

Når status for vintersesongen gjøres opp må jeg si meg veldig fornøyd med resultatene. Lux har fått 5 VK premier med 4 forskjellige førere. Hovedmålet var å få de siste poengene han manglet til Jaktchampionatet og det fikk Thomas på Hovden.

2 VK kval i Hemsedal               Fører: Hans Simensen
Bronse NM Lag Andøya            Fører: Robert Gill
3 VK kval NM Andøya               Fører: Robert Gill
2 VK kval Hovden (NJCH)         Fører: Thomas Bull Enger
1 VK m/CACIT Geilo                Fører: Hans Simensen
1 VK kval RSM Femunden         Fører: Randi Halvorsen

Tusen takk til alle dere som har ført Lux for meg i vinter.

18.04.2013.

Geiloprøven er over og den var preget av mye vær av alle slag. Fra skyfri himmel til "white out" snøstorm.
Det ble allikevel gitt ut mange premier til fornøyde hunde eiere.
Lux gikk videre på søk fra kvalik og semifinale. I finalen vartet han opp med et flott fuglearbeid i første slipp. Det holdt helt inn og han endte opp som dagens vinner: 1 VK FINALE MED CACIT. En sterk prestasjon på meget tungt føre.

VK Finale Geilo 15. april 2013

 

Terreng Ynglesdalen. Regn fra morgen. Utover dagen lettere vær men sterk vind.

Dommere: Thomas Engh og Øystein Heggelund Dahl

 

Følgende 20 hunder hadde kvalifisert seg fra søndagens semifinaler:

 

GS

Åshöjdens Ask / S36729/2007

Nybakk, Hege Leigland / Nybakk, Hege Leigland

ES

Sørbølfjellet's Zizou / 13984/07

Lien, Erik Hjelmås / Lien, Nina Hjelmås

IS

Bjerkaasen's Bk- Triac / NO32295/11

Bjerke, Elisabeth Haukaas / Bjerke, Asgeir

IS

Frida Av Miessevàrri / 12091/08

Skiple, Knut Steinar/Sataøen, Britt / Skiple, Knut Steinar

P

Ohlsmyrens P Respect /S30118/2008

Simensen, Hans / Simensen, Hans

IS

J-Tyfon Av Kjerringholm /NO56170/10

Halvorsen, Randi / Halvorsen, Randi

IS

" U S " Kuling / 14907/04

Magnussen Rune/ Halvorsen Randi / Magnussen, Rune

P

Black Luckys Ingo / S42068/2009

Sørlie, Knut Gunnar / Sørlie, Knut Gunnar

KV

Haugtun's Dpb Enja / 08169/07

Ottesen, Lisbet / Ottesen, Lisbet

IS

" U S " Tomas / 03739/04

Aas, Petter / Aas, Petter

KV

Rugdelias Ozc Lita / 11340/07

Søgaard, Torbjørn / Søgaard, Torbjørn

IS

Skrimfjellet's Gaja / 16571/07

Torgersen, Øyvind Lundquist / Torgersen, Øyvind L.

P

Jutevatnets Makker / NO56406/09

Narmo, Christian M./Stenerud, C. / Narmo, Christian M.

IS

Red Garlic's Pralin / SE52216/2010

Myrhaug, Ulrik/Dyngeland, Christel / Myrhaug, Ulrik

ES

Ryghåsen's Bono / 26328/08

Kortgaard, Jonas / Ryghseter, Lewy

KV

Rampen's Na's Garmin / 14506/08

Andersen, Marion Violet / Ellefsen, Thomas

IS

Neadalens Discovery / 25938/07

Hoff, Ole Verner / Hoff, Ole Verner

P

Black Luckys Queen L /S42065/2009

Brekke, Per Ola / Brekke, Per Ola

IS

" U S " Diego / NO41826/10

Jersin, Jan Christian / Søgaard, Bjarte

GS

Sarabakks Scott / NO46214/09

Øygarden, Hans Andreas / Øygarden, Hans Andreas

 

P Queen var dessverre forhindret fra å stille til start. Det var dermed 19 hunder til start i finalen.

 


 

Runde 1 – 15 minutter

1. slipp: Ask mot Zizou

På svært tungt føre i bjørkeskog tar Ask føringen og viser meget god arbeidsmoral. Dekker terrenget med god bruk av vind og biotop. Zizou sliter innledningsvis på det tunge føret men holder senere akkurat nivået som kreves i klassen. Ask over Zizou

 

2. slipp: Triac mot Frida

I motvind tar Triac straks føringen og dekker det anviste terrenget i store slag med prima bredde. Frida holder nødvendig klassenivå og jakter godt, men er en periode noe småskåren langt ute. Triac kaster seg i stand langt ute som etter kort tid løses ut selvstendig uten at ryper observeres. Triac over Frida

 

Rangering: Triac, Ask, Frida, Zizou

 

3. slipp: Respect mot Tyfon

På slette med spredt vegetasjon på små koller jakter Respect glimrende i motvind. Jakter med stor fart, kjapp aksjon og høyt hevet hode. Fører klart slippet mot Tyfon som også holder godt klassenivå. Stand på Respect. Reiser på ordre djervt og presist rype og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder erfarent og apporterer korrekt. Respect over Tyfon

 

Rangering: Repect fuglearbeid m/ reis, Triac, Ask, Frida, Zizou

4. slip: Kuling mot Ingo

I motvind i åpent terreng med barrabber jakter Ingo med stor fart, kraftfull aksjon og prima vindbruk. Er innledningsvis noe ensidig på venstre flanke, men jakter senere utmerket i tungt terreng. Kuling holder klassenivå, men har noen stopp som medfører at han havner på etterskudd. Ingo fester stilfull stand. Reiser i etapper villig og presist rype og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Ingo over Kuling

 

Rangering: Repect fuglearbeid m/ reis, Ingo fuglearbeid m/ reis, Triac, Ask, Frida, Zizou, Tyfon, Kuling

 

5. slip: Enja mot Tomas

Enja tar føringen i slippet og dekker terrenget i store slag i god kontakt med fører. Tomas er innledningsvis åpen i søket og slår rett frem i terrenget. Holder senere godt klassenivå. Begge ses i samstand langt ute som løses ut selvstendig uten at det observeres fugl. Under innkalling stand på Enja. Avanserer til ny stram stand. Rype letter presist foran når fører er på jaktbart hold. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Enja over Tomas

 

Rangering: Repect fuglearb m/ reis, Ingo fuglearb m/ reis, Enja fuglearb u/ reis, Triac, Ask, Frida, Zizou, Tyfon, Tomas, Kuling

 

6. slipp: Lita mot Gaja (10 minutter)

På tungt føre veksler hundene innledningsvis på føringen. Begge holder søksmessig akkurat nivået som kreves i klassen. Lita fester stand. Går kontrollert frem uten å presentere fugl. Lita har senere et langt antrekk før begge hundene finnes i stand bak en kolle. Ryper reises kontrollert og begge er rolig i oppflukt og skudd og utreder ok. Litas apport godkjennes med minus da hun tygger litt. I apporten slipper Gaja rypa på vei inn og forlater den. Lita over Gaja som utgår. Lita har tid til gode. 

 

7. slipp: Makker mot Pralin

På blytungt føre dekker Makker terrenget i store slag med stor fart og kraftfull aksjon. Får med meget godt med terreng i bredden, men er tidvis noe rettlinjet i søksopplegget. Pralin jakter med varierende intensitet og må stadig manes frem av fører. Det letter ryper i to omganger fra området Pralin befinner seg. Makker over Pralin som ikke holder klassenivå og utgår.

 

Rangering: Repect fuglearb m/ reis, Ingo fuglearb m/ reis, Enja fuglearb u/ reis, Triac, Ask, Frida, Zizou, Makker, Tyfon, Tomas, Kuling

 

8. slipp: Bono mot Garmin

På tungt gjennomslagsføre der hundene stadig detter gjennom viser Bono imponerende styrke og får med enormt med terreng på åpen slette og i tung bjerkeli. Garmin, som er en kraftig hannhund, sliter på føret men holder klassenivå, selv om han tidvis må manes til innsats av fører. Under innkalling stand på Garmin. Lang avanse til ny stand. Går villig frem uten å presentere fugl. Bono over Garmin 

 

Rangering: Repect fuglearb m/ reis, Ingo fuglearb m/ reis, Enja fuglearb u/ reis, Bono, Triac, Ask, Frida, Zizou, Garmin, Makker, Tyfon, Tomas, Kuling

 

9. slipp: Diego - Discoverer

Straks etter slipp kaster Diego seg i stand der forrige slipp ble avsluttet. Diego reiser kontrollert og presist rype og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Begge hundene jakter senere meget godt i bjørkebeltet, med Diego i føringen med større bredde. Diego har et par markeringer som løses ut selvstendig. Diego over Discoverer

 

Rangering: Repect fuglearb m/ reis, Ingo fuglearb m/ reis, Diego fuglearb m/ reis, Enja fuglearb m/ reis, Bono, Triac, Ask, Frida, Zizou, Garmin, Makker, Discoverer, Tyfon, Tomas, Kuling

10. slipp: Scott mot Ask som skal ut i sin 2. slipp

I bjerkeli med små koller fører Ask slippet på større bredde og fremdrift. Under innkalling finnes Scott i stand. Avanserer til ny fast stand. Går på ordre djervt frem uten å presentere fugl. Ask over Scott.

 

Rangering: Repect fuglearb m/ reis, Ingo fuglearb m/ reis, Diego fuglearb m/ reis, Enja fuglearb u/ reis, Bono, Triac, Ask, Frida, Zizou, Scott, Garmin, Makker, Discoverer, Tyfon, Tomas, Kuling

 

 

Oppsett til 2. runde som er på 15 minutter.

Triac – Zizou

Respect – Frida

Tyfon – Kuling

Ingo – Enja

Tomas – Lita

Makker – Bono

Garmin – Discovery

Diego – Scott

 

11. slipp: Zizou mot Triac

I kraftig medvind tar Zizou føringen over Triac som moderer seg fra sitt forrige slipp. Zizou har en kraftig markering som løses ut selvstendig. Senere støkker Zizou to ryper øverst mot snaufjellet og respekterer. Under innkalling fester Zizou stand. Ryper letter presist foran utenfor jaktbart hold. Zizou over Triac som har hatt sine sjanser og utgår.

 

Rangering: Zizou, Frida, Ask

 

12. slipp: Respect mot Frida

To hunder som i medvind dekker terrenget i store slag med utmerket bruk av vind og terreng. Veksler om føringen i slippet, men Respect settes over på noe større dybde i slagene.

 

Rangering: Respect fuglearb m/reis, Zizou, Frida, Ask

 

13. slipp: Kuling mot Tyfon

I lokaloppgjøret mot Tyfon tar Kuling føringen og jakter i vekslende biotop meget godt med stor dybde i slagene. Tyfon, som jakter med litt tung aksjon, holder også godt klassenivå men er på etterskudd slippet gjennom. Kuling over Tyfon

 

Rangering: Respect fuglearb m/reis, Zizou, Frida, Ask, Kuling, Tyfon

 

14. slipp: Ingo mot Enja

I medvind i terreng med glissen vegetasjon jakter både Ingo og Enja glimrende med stor fart og høy intensitet, og begge får med enormt med terreng. Ingo har noe større dybde i slagene og settes over i slippet.

 

Rangering: Respect fuglearb m/reis, Ingo fuglearb m/reis, Enja fuglearb u/reis, Zizou, Frida, Ask, Kuling, Tyfon

 

15. slipp: Tomas mot Lita (10 minutter)

Tomas tar straks føringen og jakter med stor intensitet i tett vegetasjon. Lita jakter med tung aksjon og holder akkurat klassenivå. Stand på Lita. Når fører kommer til letter rype presist foran Lita som er rolig i oppflukt og skudd. Utreder OK. Lita over Tomas som har hatt sine sjanser og utgår.

(Lita har fortsatt tid til gode)

 

16. slipp: Bono mot Makker (10 minutter)

Straks etter slipp fester Bono stand. Går på ordre villig frem uten å presentere fugl. Begge holder senere klassenivå søksmessig men moderer seg noe fra forrige runde. Ny stand på Bono uten resultat. Makker respekterer ikke Bono i stand og utgår.

 

17. slipp: Bono mot Lita (5 minutter)

Rett etter slipp fester Lita stand. Ryper letter upresist til side for Lita som er rolig i oppflukt og skudd. Lita over Bono som har hatt sine sjanser og utgår. (Lita har fortsatt tid til gode) 

 

18. slipp: Discovery mot Garmin (10 minutter)

I tett bjerkeli jakter begge fortsatt godt på tungt føre, og veksler på føringen. Garmin finnes i høyreist stand. Reiser på ordre djervt og presist rype og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Garmin over Discovery som har hatt sine sjanser og utgår.

 

19. slipp: Garmin mot Lita (5 minutter)

Garmin tar føringen mot Lita som går i rett linje over en haug og fester stand. Lang avanse som blir litt omstendelig. Løser ut og fester ny kort stand. Rype letter presist foran Lita som roes på sterke tilrop i oppflukt og skudd. Utreder ok. Lita over Garmin

 

Rangering: Lita fuglearb m og u/reis, Respect fuglearb m/reis, Ingo fuglearb m/reis, Enja fuglearb u/reis, Garmin fuglearb m/reis, Zizou, Frida, Ask, Kuling, Tyfon

 

20. slipp: Diego mot Scott

I småkupert terreng holder begge hundene klassenivå. Diego støkker rype og respekterer. Senere støkker Diego rype med makker som respekteres. Diego over Scott som ikke har ivaretatt sine sjanser og utgår.

 

Rangering: Lita fuglearb m og u/reis, Respect fuglearb m/reis, Ingo fuglearb m/reis, Enja fuglearb u/reis, Garmin fuglearb m/reis, Diego fuglearb m/reis, Zizou, Frida, Ask, Kuling, Tyfon

 

 

Oppsett til 3. runde som er på 10 minutter.

 

Ask – Frida

Zizou – Respect

Tyfon – Ingo

Kuling – Enja

Lita – Garmin - Diego

 

21. slipp: Ask mot Frida

Begge fortsetter meget godt i tungt terreng med Ask i føringen med større format. Ask over Frida.

 

22. slipp: Sizou mot Respect

Begge fortsetter glimrende i medvind og viser imponerende styrke på slutten av dagen i blytungt terreng. Respect fører slippet med noe større format. Sizou fester på slutten av slippet en stand som løses ut selvstendig når fører nærmer seg. Respect over Sizou

 

Rangering: Respect fuglearb m/reis, Sizou, Ask, Frida

 

23. slipp: Ingo mot Tyfon

Begge fortsetter sitt utmerkede medvindsøk på det tunge føret og dekker bjerkeli i store slag med prima vindbruk. Ingo har noe større format og settes over Tyfon.

 

Rangering: Respect fuglearb m/reis, Ingo fuglearb m/reis, Sizou, Ask, Frida, Tyfon

 

24. slipp: Kuling mot Enja

Kuling tar føringen i slippet mot Enja som åpner forsiktig. Etter hvert jakter Enja meget godt. Enja støkker rype og er rolig. Fester stand i samme område. Reiser villig og presist rype og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder OK. Enja over Kuling som har hatt sine sjanser og utgår.

 

Rangering: Respect fuglearb m/reis, Ingo fuglearb m/reis, Enja fuglearb m og u/reis, Sizou, Ask, Frida, Tyfon

 

25. slipp: Lita mot Diego

Diego tar straks føringen mot Lita som sliter med å komme seg ut i et jaktbart søk. Diego over Lita.

 

26. slipp: Lita mot Garmin

Garmin tar føringen mot Lita som stopper helt opp og ikke lenger holder klassenivå. Garmin over Lita som pådrar seg for mange minus og utgår.

 

27. slipp: Garmin mot Diego

Diego viser at det fortsatt er mulig å vise søk av høy klasse og settes i et kort siste slipp over Garmin i slippet.

 

Vi er ferdig med avprøvingen og har følgende premieliste:

 

1. VK m CACIT - Ohlsmyrens P Respecte/f. Hans Simensen

En fremragende søker som har tatt vare på sin ene sjanse og vist et fuglearbeid av høy klasse. Tildeles en vel fortjent CACIT

 

2. VK m res CACIT - Black Luckys Ingo    e/f Knut Gunnar Sørlie

En utmerket søker som har vist imponerende styrke gjennom dagen og tatt vare på sin ene sjanse. Tildeles en vel fortjent res. CACIT

 

3. VK - Haugtun's Dpb Enja         e/f Lisbet Ottesen

En sterk og erfaren jeger med to tellende fuglearbeid, men som også har små minus på slutten av dagen og sjanse på fugl som ikke ble benyttet.

 

4. VK Rampen's Na's Garmin      e/f Marion Violet Anders/ Thomas Ellefsen

En meget god jakthund som har vist et flott fuglearbeid med djerv reis, men som også er slått i fugl og har en tomstand.

 

5. VK - " U S " Diego        e/f Jan Christian Jersin/ Bjarte Søgaard

En dyktig jakthund som har et fuglearbeid med reis, men som også har to ubenyttede sjanser på fugl.

 

 

Dommerne vil takke for en svært innholdsrik dag i fjellet, med mye vær og mye fugl. Vi vil takke deltagerne for en hyggelig dag med mye gode hunder. Vi gratulerer de premierte og takker prøveledelsen for at vi fikk lov til å dømme VK-finalen på Geilo i 2013.

 

 

 

Thomas Engh                                                                                                                  Øystein Heggelund Dahl05.04.2013.

Thomas Bull Enger tok med seg Lux til Hovden. De fikk 2 VK kval.
Med det fikk Lux de siste poengene og kan titulere seg med
NORSK JAKTCHAMPION. TUSEN TAKK THOMAS.
Neste helg er det Geiloprøven. Vi gleder oss.

22.03.2013.

Robert og Lux fikk 3 VK kval NM på Andøya.
Gratulerer og tusen takk.

21.03.2013.

Robert Gill førte Lux på NM lag vinter. Pointerlaget fikk bronse. Gratulerer til Ronny, Stian og Robert.
Tusen takk til Robert som har med Lux på sin Nord-Norge turne. I morgen starter han i NM med sin egen Ting og Lux. Håper han lykkes.

11.03.2013.

Vi må også denne gangen konstatere at Frøya desverre gikk tom med Kuling. Utrolig trist. Vi parrer henne på neste løpetid. Hannhund bestemmes senere.
Beklager til alle som har meldt sin interesse for valp. 

03.03.2013.

Årets første jaktprøvestart på Hemsedal. Meget krevende skareføre for pointer, men Lux klarte seg bra og hentet hjem en 2 VK kval.

13.02.2013.

Se under fotoalbum og videoklipp. Myllevångens Märta i farta.

12.02.2013.

Lørdag 9.2. ble IS Frøya Av Kjerringholm insemenert med US Kuling. Sædkvaliteten var bra så nå krysser vi fingrene for at det blir valper i midten av april. Er det noen som ønsker valp fra en spennende kombinasjon så ta kontakt.

Januar 2013.

I romjula var Morten Gilhuus og jeg i Skåne og hentet en drevervalp på 5 mnd. Hun bærer navnet Myllevångens Märta. Hun viser gode takter og har allerede jaget hare ved flere anledninger. Morten og jeg skal eie henne sammen.

23.11.2012.

Det var en trist dag i går. I dag har vi fått en hyggelig oppmuntring.
NUCH Sæterskogens Flekken ble NJCH og fikk 1 EP. Gratulerer til medeier Tor Bjørnstad som har gjort en fantastisk jobb med Flekken.

22.11.2012.   

En trist kveld......... Buddy og Tikka jakter nå på de evige jaktmarker. To fantastiske hunder som vi var så utrolig glad i alle sammen.
Vi oppsummerer med et stort TAKK.

8.10.2012.

Siri førte Frøya i Vestfold i går. 1 AK!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg er stolt av jentene mine.

4.10.2012.

Har vært på tur i Sverige med Bergans Ekstrem Turglede. 7 fornøyde Bergans sluttbrukere fikk være med på rypejakt til fantastiske Medstugan. Fjelljakt ved Johan Persson var vertskap. Vi hadde noen supre dager i fjellet, Medstugan er noe av det flotteste rypeterrenget jeg har vært i.
Vi hadde brukbart med fugl og hundene fungerte bra.
Takk til alle som bidro til at dette ble en flott opplevelse for alle.

3.9.2012.

Akkurat kommet hjem fra guiding i Sverige. Lite rype og skogsfugl, men det ble felt noe fugl for hundene som fungerte bra. Guidingen ble noe redusert og jeg slapp og guide første helgen. Reiste til Geilo og startet i VK med Lux. Lite fugl, men Lux vartet opp med to flotte fuglearbeid i finalen og ble belønnet med 1 VK m/Cacit.
Han har ikke mange starter og mangler noen få poeng på NJCH.
Nå står egen jakt på agendaen. Ikke mye ryper i Hallingdal så det blir mest harejakt og bål tenker jeg.

25.6.12.

Da er det endelig konstatert. Det blir ikke valper på Frøya i denne omgang. Vi parrer på første løpetid som er i november/desember.

15.6.2012.

Setpoint's Buddy har valper med Fjellrypas Pepsi (Fjellrypas Lilo - Vas Ravens Felix)
Pepsi kommer fra kennel Fjellrypas til John Arvid Grande på Røros. Lilo, mor til Pepsi, vant både Norsk Derby og Unghund grand prix i 2007. Felix, far til Pepsi, kom til finalen i Norsk Derby og vant Unghund grand prix i 2008.

Pepsi har vært en fantastisk hund fra første dag vi fikk henne i 09, hun er en rolig og avbalansert hund i hus, og lager aldri en lyd.

2011 var ett meget godt år for Pepsi på jaktprøve, ho fikk bl.a. 1 pr kval og 5 pr i Sør-norsk unghundmesterskap, 1 AK og 3. VK, ho fikk også Yotas unghundpokal av pointerklubben Vestlandet Nord.

5 juni -12 fødte Pepsi 9 valper, den første var dessverre dødfødt, men de 8 neste var alle sammen friske og fine. Fordellingen var også flott med 4 tisper og 4 hanner, 2 tisper sort/hvit og 2 tisper gul/hvit, og samme kombinasjon med hannene.

Forventer at dette blir en god kombinasjon som gir lettdresserte valper som er rolige i hus og ett fyrverkeri i fjellet, med god viltfinnerevne, god jaktlyst og godt gemytt.

Ønsker du en valp fra dette kullet her er det bare å ta kontakt med Øivind på
tlf 90 72 84 17 eller oivind@sandsegga.com
eller Hans Simensen, tlf: 92039490, hans@bergans.no

   


2.6.2012.

Flekken ble stilt ut på Buskerud Harehundklubbs utstilling på Lampeland.
Resultat: BIR

25.5.2012.

Frøya har blitt parret med "US" Kuling. Blir spennende og se om det blir valper. Hun ble parret 21-23 og 25 mai.

21.5.2012.
Det er ikke ofte vi stiller på utstilling, men i går arrangerte Buskeruds Jæger & Fiskerforening sin årlige utstilling. Med lite hunder påmeldt ved fristens utløp valgte vi å melde på 4 hunder: IS H Frøya av Kjerringholm, P Andy, P Frikk og P Lux. Det gikk veldig bra. Frøya fikk CERT og ble BIR, hun fyller med dette kravene for å bli avlstispe i Norsk Irsk Setterklubb. Frikk fikk CERT og ble BIM. Andy fikk Excellent, CK og 2 BHK. Lux fikk Excellent og ble med det Elitehund i Norsk Pointerklub. I tillegg vant Lux apportkonkurransen med knapp margin. Bull Enger ble nr 2, 0,2 sekunder bak.
Jeg førte også Setpoint's Kaisa til Excellent. En utrolig flott tispe.

En vellykket dag på Utstilling med andre ord.

I dag håper jeg vi får parret Frøya med Kuling. Det er mulig det er i tidligste laget, men jeg tar turen til Veggli og forsøker.

16.4.2012.
I helgen har vi i Buskeruds Jæger & Fiskerforening arrangert jaktprøve på Geilo. Det var en fin helg og det ble totalt delt ut 90 premier. Det er fantastisk bra synes vi. Mina debuterte i VK med Frikk og kom til semifinalen på søk. I semifinalen hadde han komplett fuglearbeid, men desverre så gjorde han en dårlig jobb i forhold til apporten. Vet ikke om det var for å teste ut Mina, men han fillerista rypa i to omganger. Når dommeren sa det var nok og var på vei for å plukke opp rypa, plukket han den opp og leverte til Mina som den største selvfølge. Mina og jeg er enig om at han var en tullebukk akkurat der og da. Men utover at Frikk gjorde seg bort er jeg utrolig stolt av Mina. Alle skryter av hvor flink hun er med hund og når hun i tillegg holder følge Thomas Bull Enger på ski ut de bratteste skråninger viser det at vi har med ei skikkelig "fjellgeit" å gjøre. Dette varmer en stolt fars hjerte. 
Premiebeholdningen for kennel Setpoint denne helgen ble 2 VK kval og 1 VK Semifinale på Lux. Bjørn Sjurseth førte Andy til 2 AK samme dag som han fikk 1 AK på sin egen ES Silas. Tusen takk til Bjørn.

15.3.2012.
Årets første jaktprøve for vår del var i Hemsedal. Varierende værforhold, men bra med rype i Holdeskaret. Frøya fikk 3 AK på fredag. Hun hadde mange sjanser på fugl. Ikke hennes beste dag på fjellet, men jeg har lært at 3 AK er en god jakthund så jeg er fornøyd med premie. På lørdag var det rimelig dårlig vær, men Frøya gikk helt klart til høyeste premie. Rypene var ikke "hjemme" i vindværet, så premie ble det ikke.

På søndag var det VK kval. Lux vartet opp med 3 fuglearbeid med reis og han fikk 1 VK m/CK. De fire første på lista bodde på Bergans hytta i Holdeskaret. Det må vi være fornøyd med. Ole Verner fikk 2 VK m/CK på Disco, Espen fikk 3 VK på Bell og 4 VK på Isak. Jeg måtte hjem på salgsmøte mandag. Ole Verner førte Lux i finalen uten at det ble premie. Vi gratulerer alle premierte og spesielt Jørn Presterudstuen som fikk 1 VK m/CK i finalen på Hedda.

Nå til helgen blir det dømming på fredag og AK start på Frøya og Andy lørdag. Referat kommer.

27.01.2012.
Lenge siden det har vært noen oppdateringer her nå, men tiden flyr så altfor fort. I slutten av november arrangerte BJFF Foreningsmesterskap på Lavland i Säffle. Det ble storeslem for familien Simensen i AK.   Mina ble Foreningsmester med Setpoint's Andy, hun tok skalpen på både mor og far. IS Frøya ble nummer 2, Lux nummer 3 og Frikk nummer 4. Når Goa ble Foreningsmester i UK var dagen fullkommen. Goa eies av Kate Haugsvær, Bun Fuddy er mor og Asco er far. Dette blir en topphund.

Flekken (Hamiltonstøver) har startet på to eliteprøver og en åpen prøve barmark. Det har resultert i 2 EP og prøvevinner på Flesbergprøva. 3 EP på Eiker/Modum prøva. Her ledet han etter første dag med 200 poeng og 1 ÅP barmark. Desverre fikk han ikke ut andre dag. Han fikk 1 ÅP barmark på åpen prøve tidligere i høst. Han har hatt ei tispe som er NUCH NJCH til parring. Tom Høibakk er eier.

Vi hadde en fin tur på hytta i jula og fikk trent litt hund og så ganske bra med ryper. Oppløftende det etter en mager rypehøst. Nå skal det sies at vi har bra vinter biotop og vi ser nok endel "flyttryper".

Forrige helg hadde vi en fin tur til Säffle på rådyrjakt. Mye rådyr og los hele tiden stort sett. Det ble oppmuntringer for hundene med noen fellinger også.

Det blir noen treningsturer utover vinteren på hytta. Det ser vi frem til.
 
10.10.2011.

Da er NM Lavland over og vi er fornøyd med innsatsen. Vi startet med tre hunder i kvalik. Lux fikk 2 VK kval etter et flott fuglearbeid. Frikk og Buddy gikk videre på søk. I semifinalen ble det spennende. Buddy og Frikk gikk ikke videre til finale, men unggutten Lux fant fugl og gjorde et flott fuglearbeid i sitt første slipp. Helt på slutten i andre runde ble han slått på fugl av fjorårets Norgesmester Hågakollens Paco, som ble en verdig av Semifinalen med CK. Lux fikk 4 VK semifinale og var klar for finalen.
I finalen skulle vi ha slipp mot ringreven Stein Helge Østerli og Aprillia. Etter et par minutter tok Lux stand inn mot et tett kratt. Han reiste djervt og presist en fasan, det ble skutt og han var rolig. Desverre klarte ikke dommerne å se fasanen som slo seg inn bare 40 meter lenger bort i dike. Det lettet fugl i området og i tillegg fant Aprillia fugl senere i slippet og da var dagen over for Lux. Totalt sett var vi veldig godt fornøyd med innsatsen til Lux disse dagene. En stor gratulasjon til Rypelyngens ADA og Rune Waller som ble Norgesmester og til Østheias Aprillia til Svanhaug og Stein Helge med sølv i NM. Vi var så nære en premie................... 

27.09.11. TRENINGSTUR TIL KROKSTAD SAMMEN MED THOMAS BULL ENGER.

Vi hadde en kjempefin treningstur til Krokstad. Se endel av bildene Thomas tok i bildearkivet. Nå til helgen blir det jaktprøve i Østfold på fredag. Fredag etter prøven reiser vi på hytta. Går noen av hundene videre til finale lørdag har vi et par andre førere i bakhånd. Men håpet er ikke så stort med tanke på hvordan det gikk i Tjølling forrige helg............

Rype- harejakt 2011.

Lenge siden det har vært noen oppdateringer her nå. Mina som er "webmaster" gjorde et lite forsøk etter Sverigeturen.

Vi leier terreng i Hovet, rett utenfor hyttedøra. I år var det dramatisk lite rype. Det førte til at vi valgte å ikke skyte noe fugl. Jakta er fredet resten av sesongen. Vi må forsøke å motivere noen ungdommer i bygda til å jakte rev i vinter, og samtidig jobbe aktivt med fellefangst.
Når vi ikke får jaktet rype er det godt å ha med to pensjonister, en revisor og en ungdom med pasjon for harejakt. Thor Edlund (65), Tor Bjørnstad (81), Geirr Olsen (45) og Magnus (13) var med på jakta. Vi hadde noen fine loser disse dagene, men Flekken jager ikke død hare så vi lot den gå også. Det må sies at planen var at Magnus skulle prøve å skyte sin første hare.

Sommer/tidlig høst 2011.


-Alle fuglehundene har vært i aksjon på rypejakt i Sverige. Pappa har gått som hundefører på Kjoland, og det har vært ok med fugl.

-Endelig er båndtvangen over, og nå er det mange jaktturer i vente! Vi har allerede vært på noen taksteringer i fjellet.

-Kennel Setpoint er nå på Facebook! http://www.facebook.com/#!/pages/Kennel-Setpoint/162532307149829

-08-11 april 2011 arrangerte BJFF 100 årsjubileumsprøve og utstilling, med hovedkvarteret på Bardøla høyfjellshotell i Geilo. Du finner de her på facebook.
Du kan også gå inn på: www.buskerudsjff.no
Noe vi kunne gjort bedre på hjemmesiden? Kontakt Mina!